EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge
Završeno istraživanje kulinarske baštine u tri partnerske regije u sklopu projekta CUHaCHA
U sklopu projekta CUHaCHA objavljeno je istraživanje kulinarske baštine u tri partnerske regije, financirano iz programa Interreg HR-BA-ME.
U sklopu projekta CUHaCHA provedeno je opsežno istraživanje kulinarske baštine Zadarske županije, Hercegovačko neretvanske županije / kantona i Bokokotorskog zaljeva.
Projektni partneri priveli su kraju ovu aktivnost koja će poslužiti kao osnova za provedbu budućih aktivnosti u projektu:
- izrada monografije kulinarske baštine
- staze kulinarske baštine.
Tijekom istraživanja projektni partneri (Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko – Neretvanske županije – Kantona i Općina Tivat) prikupili su recepte i načine pripreme tradicionalne hrane. Također su naišli i neke zanimljive činjenice o lokalnim kuhinjama.
Detaljnije možete pogledati u Istraživanju.
Istraživanje kulinarske baštine