Projekt CUHaCHA
Održan 3. projektni sastanak u sklopu projekta CUHaCHA
Dana 03.03. i 04.03.2022. godine održan je treći projektni sastanak u sklopu projekta "EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge - CUHaCHA". Sastanak je održan u Tivtu (Crna Gora).
Dana 03.03. i 04.03.2022. godine održan je treći projektni sastanak u sklopu projekta "EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge - CUHaCHA". Treći po redu projektni sastanak održan je u Tivtu (Crna Gora) u organizaciji Opštine Tivat. Tijekom sastanka projektni partneri su najveću pažnju posvetili rezultatima projekta koji će se razviti u idućim mjesecima.
Naime, u sklopu projekta CUHaCHA razvit će se 4 rezultata i to:
- zajedničke staze kulinarske baštine za jačanje i diverzifikaciju turističke ponude
- monografija kulinarske baštine
- obuka pružatelja usluga kako bi se osiguralo bolje upravljanje kulinarskom baštinom
- uređenje tradicionalnih kuhinja za promicanje kulinarske baštine ovog područja.
Tijekom projekta niz ugostiteljskih objekata bit će uključen u projekt, i to: restorani, OPG-ovi, agroturizmi i sl., te će istima biti omogućena obuka pripreme starih jela i recepata.
Na području Zadarske županije uz pomoć vanjskog stručnjaka već je provedena aktivnost istraživanja kulinarske baštine, u kojoj je prikupljeno oko 60 tradicionalnih recepata i načina pripreme jela, koji će služiti kao temelj za razvoj sva četiri rezultata projekta CUHaCHA.
Projekt CUHaCHA sufinanciran je u sklopu programa Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.